Прибузька сільська рада
Миколаївська область

Новини

Дата: від до Скинути

Профілактика  онкологічних захворювань.

Профілактика онкологічних захворювань.

За даними Національного канцер-реєстру, в Україні понад 1 млн хворих на рак. Кожного року близько 140 тис. українців дізнаються про те, що хворі на онкологію, 45% з них помирає.

08:58 04.03.2024

Зарахування до страхового стажу жінкам  часу догляду за дитиною до трьох років.

Зарахування до страхового стажу жінкам часу догляду за дитиною до трьох років.

До страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються ті періоди, протягом яких особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій ніж мінімальний страховий внесок.

08:58 04.03.2024

Частково змінено вимоги щодо проведення медогляду

Частково змінено вимоги щодо проведення медогляду

    Зміни щодо медоглядів працівників, які здійснюють діяльність, пов’язану з обслуговуванням населення, запроваджені Законом №2573 від 06.09.2023 «Про систему громадського здоров’я». При цьому, в ч.2 ст.45 цього Закону вказано, що періодичні медичні огляди проводять за рахунок роботодавця. Тобто, зобов’язань роботодавця щодо оплати попереднього (до прийняття на роботу) медичного огляду Закон №2573 не передбачає. Новацією є запровадження електронної медичної книжки в електронній системі охорони здоров’я. Паперові медичні книжки поступово відійдуть у минуле. З огляду на це, роботодавцям варто уважно ставитися до питання достовірності паперової медичної книжки працівника, так як незабаром їх буде переведено в електронний формат. З особами, у яких виявиться фальшивий медогляд, роботодавцю доведеться        припиняти трудові відносини.

08:56 04.03.2024

Соціальні норми, які враховуються при наданні пільги на оплату житлово-комунальних послуг

Соціальні норми, які враховуються при наданні пільги на оплату житлово-комунальних послуг

Відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» визначені послуги, на які надається пільга:

08:53 04.03.2024

Повідомлення RASFF стосовно виявлення металевих фрагментів у шоколадному печиві, що експортувалось з Нідерландів.

Повідомлення RASFF стосовно виявлення металевих фрагментів у шоколадному печиві, що експортувалось з Нідерландів.

До Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 20.02.2024 № 11.1.3-21/3459 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 16 лютого 2024 року № 2024.1115.

08:47 04.03.2024

Щодо протидії поширення  неякісних препаратів

Щодо протидії поширення неякісних препаратів

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на виконання пункту 2.1 Меморандуму про партнерство та співпрацю між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, у тому числі ветеринарних препаратів, дієтичних добавок надає копію повідомлення від Держлікслужби в рамках міжнародної взаємодії та обміну інформацією:

08:44 04.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора