A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибузька сільська рада
Миколаївська область

Доводимо до Вашого відома про те, що підтверджено діагноз на сказ собаки с. Маринівка Вознесенського району ( згідно експертизи № 000589 від 04.04.2024р. Випробувальною лабораторію Миколаївської регіональної державною лабораторією Держпродспож

Дата: 10.04.2024 13:42
Кількість переглядів: 30

Сказ — особливо небезпечне, гостре, заразне, надзвичайно важке і невиліковне захворювання, яке неминуче закінчується смертю. Хворіють на нього люди і всі теплокровні тварини як свійські, так і дикі.

Щоб не заразитися сказом, слід виконувати такі правила:

  1. Утримуватись від контактів з безпритульними та дикими тваринами.

  2. Виконувати правила утримання домашніх тварин та норм поводження з ними.

  3. Доставляти фахівцям ветеринарної медицини хворих тварин або їх трупи у разі, якщо тварина загинула, для проведення лабораторного дослідження.

  4. Не вбивати здорових на вигляд тварин, які нанесли укуси та інші пошкодження, а терміново викликати ветеринарного лікаря. Не знімати шкуру з трупів диких тварин при їх знаходженні.

  5. В разі укусу домашньою твариною слід з’ясувати ім’я та адресу її господаря. Це допоможе уникнути щеплень проти сказу, оскільки за твариною можна встановити ветеринарний нагляд.

  6. Рани від укусів, подряпин, місця ослинення потрібно негайно ретельно промити під проточною водою з господарським милом, обробити краї пошкоджень йодом, накласти асептичну пов’язку.

  7. В цей же день слід звернутися до травматологічного пункту.

  8. Щорічно щеплювати проти сказу домашніх тварин.

  9. Не допускати до полювання нещеплених проти сказу собак.

            Пам’ятайте, що єдиною гарантією, попередження виникнення цієї смертельної хвороби при контакті з хворою твариною є своєчасне і в повному обсязі проходження курсу антирабічного лікування.
            Дотримуйтесь вищезазначених порад і будьте здорові!

Вознесенське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора